Mageplager etter fylte 50

5 tegn du ikke bør overse

Mageplager som hard mage, løs mage eller oppblåst mage kan påvirke livskvaliteten

Mange voksne får flere mageplager med alderen. Særlig fra 50-årsalderen er det vanlig å få ulike problemer med fordøyelsen. Kjenner du deg igjen i dette? Forskningen kan forklare årsaken til at det dette skjer. Og heldigvis kan det finnes en løsning på plagene.

Tarmen endrer seg med alderen

Fordøyelsessystemet endrer seg etter hvert som vi blir eldre. Muskeltonusen i fordøyelsessystemet kan bli svakere. Resultatet av dette er at fordøyelsen går tregere og plager som hard mage og oppblåsthet kan oppstå.

Med alderen kan i tillegg lavere nivåer av fordøyelsesenzymer påvirke opptak av næringsstoffer, som igjen kan gi ulike mageplager som hard mage, løs mage eller oppblåst mage, og mye ubehag.

Kjenner du deg igjen i noen av disse tegnene på at fordøyelsen din er i endring?

1. Hard og treg mage

Fordøyelsessystemet kan bli tregere med alderen, og hard mage kan bli en mer vanlig plage.

Fordøyelsesenzymer spiller en viktig rolle i kroppens evne til å ta opp næring. Hvis kroppen ikke har tilstrekkelig med slike enzymer kan det gi vanlige fordøyelsesproblemer, som blant annet hard mage.

Kalsium er kjent for å bidra til at fordøyelsesenzymer fungerer normalt.

2. Luft i magen

Oppblåst mage og gass er en vanlig plage som kan skyldes endringer i tarmfloraen eller tregere fordøyelse. Kalsiumet i Lectinect Mage kan bidra til at fordøyelsen fungerer slik den skal.

3. Ubehag og irritasjon

Med alderen kan mageslimhinnen bli mer følsom, noe som kan føre til ubehag og irritasjon. 

Lectinect Mage inneholder kalsium som bidrar til at fordøyelsesenzymer fungerer normalt. I tillegg bidrar vitamin A som til å opprettholde normale slimhinner.

Dette sier forskerne:

Flere studier viser at det er sammenheng mellom alder og økt risiko for mageplager. 

En studie gjort av forskere ved universitetene i Oslo og Tromsø så på fordøyelsesfunksjonen hos 120 friske personer i alderen 20 til 80 år.

Studien konkluderte med at fordøyelsesfunksjonen reduseres med alderen. Eldre mennesker hadde lavere nivåer av fordøyelsesenzymer enn de yngre, og de brukte også lengre tid på å fordøye maten. For mange førte dette til en rekke plager, som løs mage, hard mage eller oppblåst mage, i tillegg til mye ubehag. 

I 2019 viste en annen studie, publisert i tidsskriftet Journal of the American Geriatrics Society, at eldre mennesker har økt risiko for å oppleve mageplager enn yngre.

Et kosttilskudd som Lectinect Mage kan hjelpe til med å støtte fordøyelsen og immunsystemet.

4. Svekket næringsopptak

Med alderen kan lavere nivåer av fordøyelsesenzymer påvirke opptak av næringsstoffer. Lectinect Mage kan bidra til et bedre og mer effektivt næringsopptak. 

Dette er fordi Lectinect Mage inneholder kalsium, som er viktig for fordøyelsen, noe som er særlig viktig ettersom denne funksjonen ofte avtar med alderen.

5. Dårligere immunforsvar

Hele 70% av kroppens immunsystem er lokalisert i tarmen. Derfor er det avgjørende å ha en god tarmfunksjon. Immunsystemet har som oppgave å skille mellom nyttige og skadelige mikroorganismer, og er dermed viktig for å beskytte kroppen.

Mageslimhinnen og en velfungerende og sunn tarmflora er viktig for et godt immunforsvar.

Hyllebær er en viktig del av Lectinect Mage, og er kjent for å kunne støtte immunforsvaret vårt. Produktet inneholder i tillegg vitamin A som bidrar til å opprettholde normale slimhinner.

Et velfungerende immunforsvar er spesielt viktig for eldre personer med naturlig svekket fordøyelseshelse og immunrespons.

HVA ER HYLLEBÆR?
Hyllebær er proppfulle av antocyaner, og blir av mange hyllet som et superbær på grunn av sitt næringsrike innhold.

Hyllen er også en sagnomsust plante. Visste du at den norrøne kjærlighets- og fruktbarhetsgudinnen Frøya regnet hyllen som sitt hellige tre?

Både bærene og hylleblomsten har blitt brukt som en tradisjonell ingrediens i helseprodukter. Hyllebær er blant annet kjent for å kunne støtte immunforsvaret vårt. Det er fremdeles også populært å bruke blomstene til diverse matlaging – du har kanskje smakt hylleblomstsaft?

Har du mageplager? Lectinect Mage kan hjelpe

Kjenner du deg igjen i noen av mageplagene som kan oppstå med alderen? Nå kan du prøve en ny løsning.

Lectinect Mage kan være denne løsningen for deg. Mer enn 100.000 nordmenn har allerede brukt Lectinect Mage mot sine mageplager. Med kalsium som bidrar til at fordøyelsesenzymer fungerer normalt, hyllebær som kan støtte immunsystemet – og vitamin A som bidrar til å opprettholde normale slimhinner.

Og det beste av alt? Du kan prøve Lectinect Mage i 30 dager:

INVITASJON

Prøv Lectinect Mage GRATIS i 30 dager (frakt 89 kr)!

Ja takk! Jeg ønsker å prøve Lectinect Mage i 30 dager