Ofte hard mage? Slik får du fart på magen

Vedvarende problemer med hard mage kan påvirke livskvaliteten

Sliter du med hard mage og ønsker enkle løsninger for å lindre ubehaget? Du er ikke alene. Heldigvis finnes det små, men effektive grep du kan ta for å få hjelp mot en hard mage.  

Én av fem nordmenn lider av ubehag

Omtrent én av fem nordmenn opplever ulike former for mageplager, hvor mange av disse problemer med hard mage. Noen andre former inkluderer:  

 • Oppblåsthet
 • Luft i magen
 • Urolig mage 
 • Løs mage  

Magehelsen er en viktig del av det generelle velværet og det å oppleve mageproblemer kan påvirke livskvaliteten betraktelig. Derfor er det viktig å finne løsninger som kan bidra til å lindre de ubehagelige symptomene effektivt.   

Hva er årsaken til hard mage?

Det finnes flere årsaker som kan føre til hard mage. Det kan for eksempel skyldes en bakenforliggende årsak, eller at den harde magen er situasjonsbetinget.

Hard mage av mat

Det kan være at du spiser for lite kostfiber og drikker for lite væske. Kostfiber binder vann og gjør at avføringen passerer raskere gjennom tykktarmen, slik at du får mer regelmessig avføring.

Hard mage av lite fysisk aktivitet

En svært vanlig årsak til hard mage er lite fysisk aktivitet. Trening og fysisk aktivitet stimulerer bevegelse i tarmen. Regelmessig mosjon øker blodsirkulasjonen og sender mer blod til tarmene. Da stimuleres bølgende muskelsammentrekninger i tarmen slik at tarminnholdet blir presset gjennom fordøyelseskanalen.

Hard mage av rutineendringer

Plutselige endringer i kostholdet eller mye stillesitting (for eksempel en lang flyreise), kan føre til hard mage. Dersom det går lang tid mellom dobesøkene blir avføringen hardere og vanskelig å bevege videre i tarmene.

Hard mage av psykiske grunner

Stress, sinne og andre psykiske påkjenninger kan føre til hard mage. Tarmen sender signaler til hjernen, og på samme måte kan hjernen sende signaler til tarmen din.

Hard mage forårsaket av legemidler

Flere legemidler kan hemme bevegelsen i tarmen og føre til hard mage. Det samme kan jerntilskudd og andre kosttilskudd.

Årsaker til hard mage

Hva hjelper egentlig mot hard mage?   

 1. Spis et balansert kosthold med minst 30 gram kostfiber hver dag fra frukt, grønnsaker og fullkorn.
 2. Sørg for rikelig med vann, rundt 2 liter hver dag.
 3. Gå på toalettet til samme tid hver dag, og sett av nok tid. Sett gjerne beina på en liten skammel, da får du en bedre sittestilling.
 4. Prøv å være fysisk aktiv i minst en halvtime hver dag.
 5. Bruk et mageprodukt for normal fordøyelse.  
 6. Noen søtstoffer som sorbitol kan hjelpe mot hard mage. Det finnes naturlig i aprikoser, epler, plommer, svisker og rosiner.
 7. Avslapningsteknikker kan hjelpe dersom det er psykiske grunner til at du får hard mage.

Bli kvitt hard mage: Lectinect med 2-i-1 effekt

Opplever du å få hard mage? Lectinect Mage tilbyr en effektiv løsning med sin unike 2-i-1 effekt basert på hyllebær som kan støtte immunforsvaret og kalsium som bidrar til at fordøyelsesenzymer fungerer normalt. Lectinect Mage har vært populær for harde mager siden 2007 og er et foretrukket valg for de som sliter med mageproblemer. Tusenvis av nordmenn nyter daglig fordelene av dette produktet. 

Og det beste av alt? Du kan prøve Lectinect Mage gratis* i 30 dager.

INVITASJON

Prøv Lectinect Mage GRATIS* i 30 dager

PS: Alle som prøver nå får også gratis D-vitamin i gave!

Ja takk! Jeg ønsker å prøve Lectinect Mage i 30 dager

Kilde: kry.no