Artikkelen inneholder annonselenker.

5 vanlige mageplager som du kan bli kvitt

Det er mange potensielle årsaker til mageplager, og svært mange sliter med det. I 2018 skrev forskning.no en lang artikkel om at det ikke nødvendigvis er farlig med mageproblemer, men at det er svært plagsomt. Nå er temaet igjen svært aktuelt, og en million nordmenn har til enhver tid mageplager. 

Kortvarige mageplager kan ha mange årsaker, går ofte raskt over. Treg mage, urolig mage, løs mage eller luftproblemer er blant av de aller vanligste problemene nordmenn sliter med hver eneste dag. Noen opplever det i blant, mens andre sliter med mageplager både ukentlig og daglig.

1. Hard mage

De vanligste årsakene til hard mage er at man spiser for lite fiber i kosten, ikke beveger seg nok, utsetter besøkene på toalettet eller stresser. Det kan ofte føre til treg mage. Det å drikke vann er også en faktor som påvirker hard mage. Uansett er det ingen tvil om at hard mage både er irriterende og ubehagelig.

2. Luft i magen og oppblåsthet

Luft i magen over lengre tid kan være svært ubehagelig. Ikke bare kan du føle på at magen står rett ut eller at du må kneppe opp buksen, men det kan også være vondt. Vi mennesker svelger ned luft hver gang vi drikker, spiser eller tygger tyggis. Har du mye luft i magen kan det være av flere grunner. Årsaken kan være mange, og det er ikke tvil om at mageplagen kan være ubehagelig og vond.

3. Løs mage

Sliter du med løs mage vet vi hvor irriterende og ubehagelig det kan være. Noen av årsakene kan være inntak av alkohol, fet eller krydret mat, stress eller koffein. Løs mage oppstår når fordøyelsessystemet jobber for raskt. Matvarer med mye stivelse fungerer som bindene for magen, slik at det kan redusere plagene ved løs mage.

4. Urolig mage

Rumler magen din i tide og utide? Du er ikke alene om det. Det kan i noen situasjoner føles ubehagelig, men det er ufarlig. Det er lyder som oppstår når fordøyelsessystemet jobber. Tarmlydene varierer i henhold til hvor mye tarmaktivitet som foregår, og vil være påvirket av luftinnholdet i tarmaktiviteten. Det varierer fra person til person. 

5. Treg mage

Har du noen gang opplevd en treg mage? Det kan føles som om magen din er stappfull og at du har problemer med å få ut avføringen. Dette kan være ubehagelig. En treg mage oppstår når avføringen beveger seg sakte gjennom fordøyelsessystemet, og tar lengre tid enn vanlig for å bli utskilt. For lite væske og fiber i maten, miljøforandringer, mye stillesitting og lite fysisk aktivitet kan by på treg mage. 

Få tilbake kontrollen

Nå kan du gjøre som tusenvis av nordmenn og bli kvitt plagene. Lectinect Mage ble lansert i 2007 og ble raskt en bestselger mot mageproblemer. Hver dag er det tusenvis av nordmenn som tar en tablett eller to med Lectinect Mage. Etter at produktet ble oppdatert med kalsium har vi fått flere tilbakemeldinger fra fornøyde kunder som sier at produktet er blitt enda bedre – og virker raskere. Nå kan du også få hjelp mot mageplagene.

Tilbudet utgjør ikke medisinsk rådgivning, eller er en erstatning for medisiner eller annen behandling forskrevet av lege eller helsepersonell.

Med Lectinect Mage kan du både få hjelp mot mageproblemene og støtte til immunforsvaret. Nå kan du prøve et abonnement, og få første måned gratis*.

Ja takk! Jeg ønsker å prøve Lectinect Mage GRATIS* i 30 dager
Skriv inn ditt telefonnummer:
Du blir sendt videre til et bestillingsskjema, forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer. Du bestiller ingenting ved å gå videre.

Vi har gleden av å invitere deg til å teste Lectinect Mage HELT GRATIS i 30 dager. Du betaler kun 79,- for registrering og porto, og det foreligger ingen kjøpsforpliktelser eller bindingstid. For at du skal være helt trygg på å bestille din prøvepakke, tilbyr vi selvfølgelig 14 dager ubetinget angrerett!
Skriv inn ditt telefonnummer: