Mageplager? Unngå disse matvarene!

Mageplager skyldes ofte hva du har spist, og selv om det meste av mat skal være ganske greit å fordøye, er det noen matvarer som byr på noen utfordringer.

En svært vanlig følge av mageplagene er oppblåsthet og luftplager – noe som kan være voldsomt irriterende.

Et viktig grep for å forebygge plager er å tenke over hvordan du spiser maten din. Veldig mange sluker nemlig en del luft når de spiser.

Hvilke matvarer gir luft i magen?

I tillegg til kål, sukkerfri tyggegummi og kullsyreholdige drikker, er det også en del andre matvarer som kan skape utfordringer for magen din.

Overraskende for mange er at matvarer som inneholder mye fiber kan skape mye gass i magen.

Syndebukk nummer 1

Fritert mat er ofte veldig tungt for magen, og det resulterer i at det blir produsert mer magesyre, som kan gi sure oppstøt.

For mye fettholdig mat kan også føre til mageplager. Det innebærer at man har konsumert for store mengder fett til at kroppen klarer å fordøye det, og dermed vil det bli mye større mengder i avføringen.

Les også: Dette har hjulpet mange med mageproblemene

Syndebukk nummer 2

Alkohol bidrar til at lukkemuskelen fra magen blir mer avslappet og dermed er det lettere at magesyre vil komme opp igjen og gi deg plager.

Alkohol kan også bidra til å svekke enkelte enzymer i magen og hindre næringsstoffer fra å bli absorbert. For mye alkohol kan også føre til løs mage, men med mindre du ikke har andre plager skal ikke moderate mengder irritere fordøyelsessystemet.

Syndebukk nummer 3

Selv om sjokolade er aldri så godt, er det ikke like gunstig for fordøyelsen din. En studie fra 2005 viste at dette spesielt gjelder for personer som allerede har en plager med magen, eller som sliter med hard mage.

Men det er ikke nødvendigvis sjokoladen i seg selv som er synderen. Mange mennesker er allergiske mot melk, og derfor kan det være dette innholdet som gir reaksjonene. I tillegg er det flere varianter som inneholder koffein, som kan bidra til oppblåsthet og løs mage.

Hva fungerer mot mageplager?

Fordøyelsesenzymer spiller en viktig rolle i kroppens evne til å ta opp næring. Hvis kroppen ikke har tilstrekkelig med slike enzymer kan det gi vanlige mageplager som luft i magen, treg mage, hard mage og løs mage.

Professor emeritus Ian F. Pryme har arbeidet i Norge siden 1967 i forskjellige stillinger innen forskning, undervisning og administrasjon. Han har vært medforfatter av 45 artikler om lektiners rolle innen støtte av immunforsvaret.

Lectinect Mage ble utviklet i samarbeid med Pryme da han var professor i biokjemi og molekylærbiologi i Bergen. Fra 2014 er han professor emeritus samme sted. Lektiners effekt på immunforsvaret har vært ett av Prymes viktigste forskningsområder.

– Lektiner er proteiner som finnes i de fleste planter, frukter og bær, og spiller en viktig rolle i planters forsvarsmekanisme. Når planter angripes av insekter økes konsentrasjonen av lektiner som en del av dette forsvaret, forklarer Ian F. Pryme.

Det er imidlertid ikke bare planter som kan nytte godt av lektinenes forsvar. Også vi mennesker kan få hjelp av lektiner.

Karen Eline Bjørke
Karen Eline Bjørke
Read More
Jeg har hatt plager med luft i magen helt siden jeg gikk på videregående. Jeg slet også en del med treg mage, og har prøvd alle slags kostråd og kjerringråd for å bli kvitt mageplagene. Etter at jeg startet med Lectinect Mage virker endelig magen slik den skal. Jeg merket raskt bedring av plagene. Jeg pleier å si at det er «før og etter» Lectinect Mage for meg. Jeg er ganske fornøyd med at det er slutt på 30 år med luftplager.

Over 100.000 nordmenn har prøvd dette mageproduktet

Over 100 000 nordmenn har allerede brukt Lectinect Mage mot sine mageproblemer, og produktet har vist gunstig effekt på flere av de vanlige mageproblemene.

Lectinect Mage inneholder kalsium som bidrar til at fordøyelsesenzymer fungerer normalt. Det kan variere hvor raskt man merker effekten av Lectinect Mage. Selv om enkelte brukere har merket betydelig bedring på så kort tid som tre dager, kan det for andre ta to til tre måneder før bedringen merkes.

Lectinect Mage ble lansert i 2007 og ble raskt en bestselger mot mageproblemer. Hver dag er det tusenvis av nordmenn som tar en tablett eller to med Lectinect Mage. Etter at produktet ble oppdatert med kalsium har vi fått flere tilbakemeldinger fra fornøyde kunder som sier at produktet er blitt enda bedre – og virker raskere. Nå kan du også få hjelp mot mageplagene.

Ja takk! Jeg ønsker å prøve Lectinect Mage GRATIS* i 30 dager
Skriv inn ditt telefonnummer:
Du blir sendt videre til et bestillingsskjema, forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer. Du bestiller ingenting ved å gå videre.

Vi har gleden av å invitere deg til å teste Lectinect Mage HELT GRATIS i 30 dager. Du betaler kun 79,- for registrering og porto, og det foreligger ingen kjøpsforpliktelser eller bindingstid. For at du skal være helt trygg på å bestille din prøvepakke, tilbyr vi selvfølgelig 14 dager ubetinget angrerett!
Skriv inn ditt telefonnummer: