Mageplager - Spørsmålene du ikke tør å stille

500 000 nordmenn har til enhver tid mageproblemer, og spesielt hard mage og løs mage er noe alle får innimellom. Det vil si at så mye som fire av ti voksne har problemer med magen og tarmen.

Det er ingen tvil om at vi er mange som sliter med mageproblemer, og det er mange som har spørsmål vi ikke tør å spørre legen om. Her vil vi ta tak i de litt ubehagelige spørsmålene – og gir deg svarene.

Hva er de vanligste mageplagene?

Det er veldig vanlig med mageplager som løs mage, hard mage, luft i magen og en urolig mage. Det er ulike faktorer som stress og enkelte matvarer, men mange opplever god bedring med enkle endringer. 

Hvorfor har jeg så mye luft i magen?

Opplever du “bobler” i magen kan skyldes at du reagerer på noe du spiser. Mange reagerer på mat uten å være allergisk. Vanlig mat å reagere på kan være gjærbakst (både gjær og hvetemel), sukker, erter, bønner og melkeprodukter.

Kan tarmproblemer gjøre meg i dårlig humør?

Hvis du lider av problemer med magen, merker du ofte et ubehagelig trykk eller en klukking i mageregionen, i tillegg til at du har tendenser til å få hard mage eller løs mage. De som rammes, vil oftere enn gjennomsnittet være plaget av dårlig humør.

Ny forskning viser forbløffende sammenhenger mellom tarmen og resten av kroppen. Blant annet kan vi se hvordan en mage i ulage påvirker humøret vårt. 

Er det bare jeg som opplever at magen hindrer meg?

Når du opplever mageproblemer, sendes denne beskjeden til hjernen. Selv om noen bare har bare milde plager, opplever de jevnt over dårligere livskvalitet. Men de fleste ligger midt på treet. 

Men det er liten tvil om at mange vil oppleve at magen vil hindre dem i å gjøre planlagte aktiviteter eller i hverdagen generelt.

Hvorfor er det så pinlig å snakke om?

I en undersøkelse svarte deltagerne fra 24 land på et spørreskjema på nett. I sju land intervjuet forskerne dem i stedet på grunn av dårlig internettilgang, og i to land gjorde de begge deler.

Mens 41 prosent la ut om plagene sine over nettet, var det bare 21 prosent som fortalte om symptomer ansikt til ansikt.

Vi synes det er pinlig å fortelle om symptomer fra mage og tarm til noen som sitter foran en og derfor underrapporterer vi sammenlignet med om man svarer anonymt i et skjema på internett.

Hvilken gruppe sliter mest med mageproblemer?

Forskerne vet lite om utbredelsen av funksjonelle mage-tarm problemer i verden. Dette er den første studien som stiller samme spørsmål i mange land. Svarene tyder på at plagene rammer flest kvinner. Det har også tidligere undersøkelser vist.

De som har mage og tarm plager går oftere til legen og bruker mer medisiner.

Selv om noen bare har bare milde plager, opplever de jevnt over dårligere livskvalitet. Mage og tarm plager utgjør dermed et betydelig helseproblem, konkluderer forskerne.

Hvor mye påvirker magen resten av kroppen?

22 prosent av kvinnene med mageproblemer opplyste også om dårligere sexliv som en følge av dette. I tillegg opplyste samme andel at disse problemene påvirker arbeidssituasjonen.

I en undersøkelse fremkommer det at mageproblemene påvirker livskvaliteten i stor grad hos mange. For en tredjedel av de spurte er mageproblemene så omfattende at de påvirker livskvaliteten betydelig.

Finnes det noe som faktisk hjelper magen?

Fordøyelsesenzymer spiller en viktig rolle i kroppens evne til å ta opp næring. Hvis kroppen ikke har tilstrekkelig med slike enzymer kan det gi vanlige mageproblemer som luft i magen, treg mage, hard mage og løs mage.

Lectinect Mage inneholder nå også kalsium som bidrar til at fordøyelsesenzymer fungerer normalt.

Det er fortsatt like mye hyllebær i produktet som det alltid har vært.

Professor emeritus Ian F. Pryme har arbeidet i Norge siden 1967 i forskjellige stillinger innen forskning, undervisning og administrasjon. Han har vært medforfatter av 45 artikler om lektiners rolle innen støtte av immunforsvaret.

Lectinect Mage ble utviklet i samarbeid med Pryme da han var professor i biokjemi og molekylærbiologi i Bergen. Fra 2014 er han professor emeritus samme sted. Lektiners effekt på immunforsvaret har vært ett av Prymes viktigste forskningsområder.

Over 100.000 nordmenn har prøvd dette mageproduktet

– Lektiner er proteiner som finnes i de fleste planter, frukter og bær, og spiller en viktig rolle i planters forsvarsmekanisme. Når planter angripes av insekter økes konsentrasjonen av lektiner som en del av dette forsvaret, forklarer Ian F. Pryme.

Det er imidlertid ikke bare planter som kan nytte godt av lektinenes forsvar. Også vi mennesker kan få hjelp av lektiner. Hyllebær kan støtte immunforsvaret, og er også en god kilde til lektiner.

Over 100 000 nordmenn har allerede brukt Lectinect Mage mot sine mageproblemer, og produktet har vist gunstig effekt på flere av de vanlige mageproblemene. Tilbakemeldinger fra kunder viser at produktet fungerer godt for vanlige mageplager som luft i magen, hard mage, løs mage og urolig mage.

Lectinect Mage ble lansert i 2007 og ble raskt en bestselger mot mageproblemer. Hver dag er det tusenvis av nordmenn som tar en tablett eller to med Lectinect Mage. Etter at produktet ble oppdatert med kalsium har vi fått flere tilbakemeldinger fra fornøyde kunder som sier at produktet er blitt enda bedre – og virker raskere.

Gjør som over 100.000 nordmenn - prøv dette for magen!

Du har ingenting å tape - du får en GRATIS prøvepakke.
Ja takk! Jeg ønsker å prøve Lectinect Mage GRATIS* i 30 dager
Skriv inn ditt telefonnummer:
Du blir sendt videre til et bestillingsskjema, forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer. Du bestiller ingenting ved å gå videre.

Vi har gleden av å invitere deg til å teste Lectinect Mage HELT GRATIS i 30 dager. Du betaler kun 79,- for registrering og porto, og det foreligger ingen kjøpsforpliktelser eller bindingstid. For at du skal være helt trygg på å bestille din prøvepakke, tilbyr vi selvfølgelig 14 dager ubetinget angrerett!
Skriv inn ditt telefonnummer: