Hva hjelper mot løs mage?

De fleste av oss har på et eller annet tidspunkt opplevd å få løs mage. Årsakene kan være mange og varierer fra person til person. Det finnes en rekke kjerringråd og erfaringer, og i denne artikkelen finner du informasjon om hva du selv kan gjøre for å få en friskere mage. Det kan være veldig ubehagelig når det står på, men det er stort sett ufarlig og forbigående. 

Hva kjennetegner løs mage?

Sliter du med løs mage vet vi hvor irriterende og ubehagelig det kan være. Noen av årsakene kan være inntak av alkohol, fet eller krydret mat, stress eller koffein. Løs mage oppstår når fordøyelsessystemet jobber for raskt. Ved kortvarig løs mage er det en rekke ting du selv kan gjøre for å lindre problemet. Matvarer med mye stivelse fungerer som bindende for magen, slik at det kan redusere plagene ved løs mage.

Hva gjør du når uhellet først er ute?

Det viktigste er å få i seg nok væske. Drikk lite av gangen og ofte. Rent vann sammen med litt sukker og salt fungerer bra. Noen drikker farris med saft eller eplemost. På apoteket kan du kjøpe sukker- og salttilsetning som blandes i vannet. De er laget for å erstatte saltstoffene som du mister med avføringen.

Koffeinholdig og svært søt drikke bør unngås fordi det kan forverre den løse magen.

Du bør også prøve å spise små måltider med for eksempel kjeks eller brød selv om du må på do etterpå. Om du ikke får i deg noe næring blir man fort svak.

Hva kan du gjøre for å forebygge?

Det er en rekke tiltak du kan gjøre for å få en friskere mage, og våre erfaringer viser at mange får en helt ny hverdag.

Kostholdet har mye å si for hvordan kroppen, og særlig magen, oppfører seg. Dersom du har problemer med løs mage kan du forsøke å redusere eller kutte ut følgende:

  • Fet eller røkt mat, som laks, spekeskinke og bacon
  • Store mengder kaffe
  • Unngå alkohol når du har løs mage

Men det er ikke bare selve kostholdet som kan utløse løs mage. Bakterier fra urene kjøkkenredskaper, dårlig hygiene og feil tilberedelse av mat kan også være med på å øke problemet. For å unngå løs mage kan følgende tiltak være hensiktsmessige:

  • Har god håndhygiene gjennom dagen, og etter hvert måltid.
  • Sørger for at alle kjøkkenredskaper er rene til enhver tid. Utstyr som har vært i kontakt med rå mat skal ikke brukes på ferdig tilberedt mat. Dette gjelder særlig kylling og annet fjærkre.
  • Pass på at maten du lager blir gjennomvarm.
  • Matvarer bør kjøles ned raskt, og oppbevares kaldt.
  • Matvarer bør også kun varmes opp en gang.
  • Pass på hva du spiser mens du er på reise, vær særlig påpasselig med kjøtt som ikke er gjennomstekt og upasteurisert melk. Unngå også lokalt vann – drikk heller flaskevann

 

Et annet tips mot løs mage er å prøve naturprodukter som kan hjelpe magen.

Få en sunnere mage og et bedre immunforsvar

Lectinect Mage inneholder kalsium som bidrar til at fordøyelsesenzymene fungerer normalt. I tillegg får du hyllebær som kan støtte immunforsvaret. Vi finner lektiner i de fleste planter, bær og frukter som bananer, tomater, nøtter og hyllebær. Lektiner er også naturlig tilstede i mennesker, dyr og mikroorganismer.

Når det gjelder den faglige bakgrunnen for hyllebær og immunforsvaret, er dette basert på lektiners rolle i planters forsvarsmekanisme. Forskning har vist at når planter angripes av insekter eller mark, øker konsentrasjonen av lektiner som en del forsvaret. Men lektiner har også en nytteverdi for oss mennesker.

 

Vår egen forskning har dokumentert at dersom man inaktiverer proteinene i hyllebær, så reduseres også de biologiske egenskapene. Derfor har Lectinect utviklet en unik prosess slik at lektinene forblir biologisk aktive i tablettform. Lektiner fra hyllebær binder seg nemlig til deler av immunforsvaret hos mennesker og kan dermed gi helsegevinster. Hyllebær inneholder også et høyt nivå antocyaner. (fargestoffer).

 

Ved hjelp av Lectinect Mage, som også inneholder kalsium, kan mageproblemene avta. Kalsium bidrar nemlig til at fordøyelsesenzymene fungerer normalt.

 

Brukere av Lectinect Mage kan derfor både få bedre mage og støtte til immunforsvaret.

Harriet

Harriet Volden Pedersen

Jeg er sjeleglad for den hjelpen Lectinect Mage har gitt meg i mange år. Etter 2 måneders bruk synes jeg de nye tablettene fungerer enda bedre for magen min. Jeg merket en positiv effekt allerede etter et par dagers bruk. Jeg er derfor svært fornøyd med den nye Lectinect Mage.

Akkurat nå får du en GRATIS prøvepakke!

Ja takk! Jeg ønsker å prøve Lectinect Mage GRATIS* i 30 dager
Skriv inn ditt telefonnummer:
Du blir sendt videre til et bestillingsskjema, forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer. Du bestiller ingenting ved å gå videre.

Vi har gleden av å invitere deg til å teste Lectinect Mage HELT GRATIS i 30 dager. Du betaler kun 79,- for registrering og porto, og det foreligger ingen kjøpsforpliktelser eller bindingstid. For at du skal være helt trygg på å bestille din prøvepakke, tilbyr vi selvfølgelig 14 dager ubetinget angrerett!
Skriv inn ditt telefonnummer: